Salpiksen naiset punnersivat kotivoiton Kokkolan Tiikereistä

3.2.2020

Sunnuntaina nähtiin Salpahallissa viiden erän peli Salpiksen ja Kokkolan Tiikereiden välillä.  Kotijoukkue oli lopulta parempi lukemin 3-2 (23-25, 25-18, 16-25, 25-12, 16-14).

Kun lohkon toisen sunnuntaipelin tulos oli jo varmistanut Salpiksen kakkossijan lohkossa, antoi se mahdollisuuden Salpikselle kokeilla hieman uusia kuusikkoja päivän peliin. Sekoitetut kokoonpanot aiheuttivat odotetusti ailahtelevaa peliä ja totuttelua uuteen vieruskaveriin.

Tiikerit oli tosissaan vierasmatkalla ja otti pelin haltuun heti ensimmäisestä pallosta ja karkasi jo 8-2 johtoon. Sen jälkeen oli tasaisempaa ja Salpis kiri vielä 20-20 tilanteeseen. Tiikerit kuitenkin vei erän. Toisessa erässä Salpiksen keskipelaaja Henna Ojajärvi otti roolia tehokkailla hyökkäyksillä ja hyvillä torjunnoilla ja erä tuli Salpikselle selvästi.

Kolmannessa erässä Salpiksen peli hajosi hyökkäys- ja vastaanottovirheisiin. Salpis teki erän vieraille helpoksi 16:lla virheellään.

Neljäs oli taas Salpiksen suvereenia näytöstä. Hakkuri Emilia Kotinurmi onnistui pelissään hyvin ja keskipelaajat Ojajärvi ja Eveliina Rehula täydensivät hurjastelua syötöllään ja hyökkäyksillään mainiosti.

Viides erä alkoi huonosti ja peli oli nopeasti tilanteessa 11-4 Tiikereille. Vieraille oli vielä kolme ottelupalloakin, mutta niin vain Salpis käänsi voiton itselleen.

Lähes satapäinen yleisö sai viihdettä yli kahden tunnin ajan ja kannusti Salpiksen hienoon voittoon. Salpiksen pelit jatkuvat viikon kuluttua paikasta 8 joukkoon.