”Se oli iso lentopalloteko — ja se pelasti meidät”

29.9.2019

Karhulan Veikot mietti vielä kuukausi sitten sarjasta luopumista. Sitten Hollolasta soitettiin, ja nyt KaVella on kahdesta ykkössarjaottelusta kaksi voittoa.

Karhulan Veikkojen lentopallopomo Markku Sosunoff seisoo Karhulan liikuntahallin nurkassa ja taputtaa käsiään. KaVe on juuri voittanut Pielaveden Sammon 1-sarjan toisessa ottelussaan 3—0 (25—22, 26—24, 25—14) ja keikkuu yllättäen sarjan kärkipaikoilla.

— Vielä kuukausi sitten mietittiin ja pelättiin, että miten tässä oikein käy. Nyt ei pelota enää yhtään, Sosunoff sanoi.

Lopultakin meillä on täällä eteläisellä alueella farmisopimukset liigasta 2-sarjaan asti. — Esa PiipariKaVe menetti kesän lopulla neljä avainpelaajaansa liigaseura Vantaan Ducksiin, ja seura joutui vakavissaan miettimään, onko sillä edellytyksiä lähteä sarjakauteen lainkaan. Pelastus tuli, kun Sosunoffin puhelin soi. Toisessa päässä oli hollolalaisen kakkossarjaseura Salpiksen valmentaja Matti Heinonen.

— Hän soitti ensin Sosunoffille ja sitten minulle ja tarjosi farmisopimusta, KaVen valmentaja Esa Piipari kertoo.

— Ja vielä niin, että me saamme aina ne pelaajat, jotka tarvitsemme. Se oli Salpikselta iso lentopalloteko — ja se pelasti meidät. Lisäksi lopultakin meillä on täällä eteläisellä alueella farmisopimukset liigasta 2-sarjaan asti. Se on pelaajien kehityksen kannalta tosi tärkeä asia, Piipari sanoo.

Villemarkus Sumanen hyökkäspuuhissa. Takana vasemmalta libero Ransu Miinalainen, Matti Palonen, Henri Piipari, Mikael Korhola ja Anton Lepistö.

18 nimeä farmisopimuksessa

Salpis on vireä seura, jolla on 2-sarjaan 18 pelaajan rinki. Heinonen katsoi, että pelaajien kehitys on syytä asettaa sarjapisteiden edelle ja tarttui puhelimeen. Pian hakkuri Villemarkus Sumanen siirtyi Salpiksesta KaVeen, ja kaikki 18 pelaajaa merkittiin farmisopimukseen mahdollisiksi lainapelaajiksi.

KaVella on entiseen tapaan yhteistyösopimus myös Ducksin kanssa, mutta liigan tiiviin otteluohjelman vuoksi Vantaalta on luvassa entistä harvemmin apuja Kotkan suuntaan. Pielaveden Sampoa vastaan KaVen paidan puki päälleen kolme Salpiksen pelaajaa, mutta ei yhtään Vantaan ankkaa.

— Yllättävän hyvin uudet pelaajat ovat päässeet kuvioihin sisään näin nopeasti, Piipari sanoi.

— Meiltä löytyy nyt vaihdostakin voimaa aika hyvin. Aina asia ei ole ollut niin.

Sammolta loppui usko

Sarjatulokas Sampo ei antautunut niin helposti kuin 3—0-numeroista voisi päätellä. Se johti alussa jokaista erää, ja toista vielä numeroissa 19—16. Kun sekin kääntyi KaVen voitoksi, vieraitten usko loppui, ja KaVe kruisaili kolmannen erän voittoon.

Sumanen ja parhaana palkittu Mikael Korhola tekivät 12 pistettä mieheen. Entistä urheilullisemman tuntuiselle Henri Piiparille kirjattiin 10 ja Anton Lepistölle 8 pistettä.

Kirjoitti: Jukka Lehtoranta 
https://kymensanomat.fi/uutiset/urheilu/a389c6ac-3d4b-4245-8342-66b145d5df46?fbclid=IwAR3Q8apUkLx9Dhwy57KyeDF5Lwjb740jaA_CATEswDnMgXSFstqQIzANipQ

Villemarkus Sumanen hyökkäspuuhissa. Takana vasemmalta libero Ransu Miinalainen, Matti Palonen, Henri Piipari, Mikael Korhola ja Anton Lepistö. KUVA: Raimo Eerola