Seuran uutiskirje

22.10.2022

Salpiksen syyskausi 2022-2023


Hei kaikki!

Salpiksen syksy on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Meiltä löytyy jälleen junioriryhmät F-ikäisistä aina A-ikäisiin.

 A-ikäisiin ei yrityksistä huolimatta, saatu täksi syksyksi pelaavaa joukkuetta, mutta harjoitukset pyörivät ja tavoite keväälle on selkeä.

Ikäluokkien ryhmäkoot ovat tänä vuonna suuria. SuomiSportin tietojen mukaan :

A- tytöissä liikkujia on 9 
B-tytöissä 21
C-tytöissä 17
CB-pojissa 19 
D-tytöissä 13
E-tytöissä 14 
ED pojissa, 17
ja aina ihanissa äffissä 10 

Myös meidän alkeis- ja tekniikkaryhmät ovat keränneet kivasti liikkujia. Junioreiden alkeet- ryhmäässä harjoittelee  10 aloittelevaa lentopalloilijaa, Aikuisten tekniikkaryhmässä treenaa  15 pelajaajaa.  ”Höntsä”ryhmät ovat keränneet reilusti yli 20 liikkujaa ja Naisten 2-sarjan ryhmässä liikkujia on 16 ja naisten joukkuetta tukeva ”farmi”-ryhmä",  jossa jopa  19 treenaajaa on valmiina. 

Isot ryhmäkoot ovat aina haasteellisia ja valmentajilta vaatii aina enemmän, jotta treenit saadaan pyörimään.

Toisaalta olemme saaneet ikäluokista useamman joukkueen sarjoihin. Esimerkiksi C-tytöt ja B-tytöt ovat ilmoittautuneet kahdella joukkueella kauteen! Isoimmat muutokset viime vuoteen verrattuna ovat miesten joukkueen puuttuminen sekä muutokset naisten joukkueessa. Naisten joukkue on tänä vuonna sopiva sekoitus junioreita ja kokeneempia pelaajia.

Poikaharrastajien näkökulmasta katsottuna, niin ED- ja C/B- pojat ovat hienosti kasvattaneet poikien harrastajamääriä. ED- poikien ryhmä on ollut hyvässä kasvussa. Tämä on hyvä merkki niin seuralle kuin Suomen Lentopallolle. Poikaharrastajien määrä on ollut laskusuuntainen jo pidemmän aikaan ja tähän on yritetty keksiä erilaisia ratkaisuja, kuinka innostaa poikia lajin pariin. ESLA toteutti tänä vuonna Lentopallolähettiläs- projektin, jonka tavoite oli innostaa poikia lajin pariin. Lähettiläänä toimi Ari Paloniemi. Ari kävi Salpiksen ED- poikien treeneissä 11.10. Treenit striimattiin ja striimi on katsottavissa täältä: https://www.youtube.com/watch?v=qtWTE6HBO5M

Valmentajarunko on säilynyt viime vuodesta lähestulkoon samana. Vaihtuvuus oli pientä ja saimme kaksi uutta valmentajaa tämän vuoden D-tyttöihin. Tervetuloa Marita ja Samuli!

Salpis sai keväällä OKM:n tuen Päijät Lentis -projektiin. Projektin tavoitteena on kasvattaa lentopallonharrastajamäärää alueella, perustamalla Lentiskerhoja 7-10 vuotiaille lapsille, tekemällä yhteistyötä paikallisten seurojen kanssa. Nyt syksyllä startanneita lentopallokerhoja on Hollolan koulussa, Kärkölässä ja Orimattilassa. Ryhmät ovat kivasti pyörähtäneet käyntiin, varsinkin Hollolassa ja Orimattilassa. Kärkölässä lasten tavoittaminen on ollut vaikeampaa. Osana kerhoja alamme tekemään myös koulukäyntejä, jossa voimme näyttää, että lentopalloa voi pelata heti ja tämä on hauskaa! Kärkölään käynnit ovat sopimus vaiheessa ja Orimattilassa etsitään sopivaa ajankohtaa.

Projektin yhtenä osana on myös turvallisen toimintaympäristö. Joten koko seuran projektina onkin ollut suorittaa "Et ole yksin" -verkkokurssi. Kurssin ovat suorittaneet kaikki valmentajat, joukkueenjohtajat, pelaajat ja Te vanhemmat. Tätä kurssia joukkueet ovat käyttäneet pohjalla, kun ovat tehneet joukkueensa pelisäännöt. 

Ihmetystä on voinut nyt herättää se, että miksi kurssi on annettu kaikille tehtäväksi? Kurssin tarkoitus on kasvattaa tietoisuutta ja ymmärrystä, mikä kuuluu urheiluun ja mikä ei. Kurssi nimeään asioita ja toivon mukaan on myös herättänyt ajatuksia.

Osa on suorittanut kurssin Lentopalloliiton kautta ja sinne on meidän seurasta kirjaantunu noin 70 suoritusta. Osa on tehnyt sen suoraan väestöliiton sivujen kautta. Kurssi on sama, mutta Suomisportin kautta suoritettuna, Lentopalloliiton rekisteriin menee tieto suorituksesta ja suorittajalle myönnetään meriitti Suomisportiin. Mikäli kurssi on jäänyt tekemättä, niin tässä linkki avoinna olevaan kurssiin Suomisportissa: https://www.suomisport.fi/events/e24c50ae-3452-4576-9987-84973f42f671

Kun ilmoittaudut, niin saat linkin suoraan sähköpostiisi ja pääset suorittamaan kurssin välittömästi. Ilmoittautumisajan päätyttyä Lentopalloliitto myöntää meriitin Suomisport tilille.


Salpiksen ED-pojat saivat temppu- haasteen Hollannista VC Wik seuralta.


 Haaseen löydät Salpis Ry:n some tileiltä FB sekä Instagram

Nyt sitten odoteaan meidän poikien vastinetta ja ehkäpä muutkin ryhmät innostuvat vastaamaan haasteeseen "tyyliin, mekin tehtiin"...


Tulevia tapahtumia

  • Joulukuun 7. Salpis Ry isännöi naisten Mestaruuliigan ottelua HPK – Arctic Volley. Upeaa, että pystymme tuomaan pääsarjatason lentopalloa Päijät-Hämeen alueelle ja Hollolaan! Tehdään tästä koko seuran voimin hieno tapahtuma! Lisäinfoa tulossa.
  • Tämän syksyn aikana Hollolassa järjestetään D-tehotreenit ja ajankohta ilmotetaan heti kun se on sovittu. Pääkohderyhmänä ovat 2010 syntyneet tytöt ja pojat.
  • Muistutuksena kaikille, syyskauden kausimaksut löytyvät Suomisportista ja eräpäivä on 31.10.


Hyviä linkkejä:

Pelien tulokset ja turnausaikataulut löytyvät Tulospalvelu - Lentopalloliitto (torneopal.fi)

Lentopalloliiton Seurainfot: https://www.lentopallo.fi/palvelut/seuroille-ja-joukkueille/seurainfot/

Etelä-Suomen Lentopallon alueen eli ESLA:n sivut nnattaa ottaa seurattavaksi. Sieltä löytyy sarjojen säännöt ja tietoa aluetoiminnasta ja mitä sen puitteissa järjestetään.