18.4.2022

Salpis - Tuto 18.4.2022 Salpahallilla

Lainaus @tekijämiehet

Puolivälierä osa 2

"Oltiin hävitty ensimmäinen osaottelu Turussa niukasti 3-2. Tänään oli siis voitettava 4 erää tai kesäloma alkaisi...

Välipäivinä ei treenattu. Palauteltiin. Syötiin buranaa. Levättiin. Kuka mitäkin. General manager Liukkonen kaivoi ässän hihastaan ja tarjosi palautusvirvokkeet koko joukkueelle. Viimeistään siinä vaiheessa tappion katkera kalkki haihtui.

Saavuttiin tänään hallille hiukan normaalia aiemmin, jotta saadaan paikat järjestykseen ja hyvä lämpö päälle. Tiedettiin että ainakaan helpolla ei voittoa tänään saada, koska kovia tekijöitä oli vastassa.

Tulevaisuuden huippupalloilijoiden saattamana oli mukava astella kentälle ja odotella alkuvihellystä. Coach Tolvanen arpoi kentälle totutusti Seppälän veljekset hihaosastolle, Pyry hakkuriksi, keskelle Anton ja Jani, Villemarkus passariksi, ja tietenkin Antti liberoksi. Nyt lähtee.

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä alusta loppuun. Kohtalaisen laadukasta lentopalloa. Tuto sai muutaman puolustuspallon ja me ei. Siinä varmaan isoin ero joukkueiden välillä. Erä Tutolle 22-25.

Erätauolla Kalle psyykkasi joukkuetta sen verran hyvin että herättiin taistelemaan tosissaan. Tasaisen alun jälkeen saatiin revittyä hyvä ero joka kantoi loppuun asti. Erä meille selkeästi 25-16

Kolmas erä tarjosi tasaisen väännön kahden hyvän lentopallojoulkueen välillä. Kumpikin oli vuorollaan niskan päällä ja erän lopussa oltiin häviöllä 21-24. Onneksemme vastustajalta virhe ja vielä isompi onni että syöttöruutuun asteli itse isokäsi Pyry Rantalainen. Tiukkaan paikkaan kovat syötöt ja erä lopulta meille 26-24!

Neljäs erä oli tekijämiesten näytöstä. Puoleen väliin asti. Sitten Tuto löysi jyvän ja meillä taas alkoi ote herpaantua. Kalle teki kaikkensa penkin päässä käyttämällä aikalisiä ja vaihtoja ja sai rauhoitettua orastavan paniikin pois. Saatiin lopulta lyötyä Tuto kanveesiin 25-20. Ottelu siis meille 3-1! Kultainen erä siis ratkaiskoon voittajan.

Tuto tuli kovaa tähän ratkaisevaan erään. Meillä taas hieman takkuili. Eikä aikaakaan kun tilanne 3-8 vastustajalle. Siitä pieni ryhtiliike ja kivuttiin pisteen päähän tilanteeseen 10-11. Jess, kyllä tää tästä. Tuto vaihtoi vielä isomman vaihteen ja kohta ollaan jo 15-21 tappiolla. Ai ai nyt on paha. Sitten jotain tapahtui. Teemu puolustaa, Antti puolustaa, Tero puolustaa, JANI puolustaa!? .. Kaikki puolustaa. Taistelee. Torjuu. Hyökkää. Kauhea hönkä päälle ja kahdeksan pisteen putki. 23-21 Salpikselle! Tuto kipusi vielä tasoihin 24-24. Seuraavat kaksi pinnaa kuitenkin meille ja huudon saattelemana joukkue kentälle tanssimaan. 26-24! Voitto!! Tekijämiehet mitalipeleihin!!

Olihan kertakaikkiaan hieno ottelu. Tai oikeastaan hieno tapahtuma! Yleisöä oli paikalla 143! Ja herranen aika mikä meininki oli hallissa koko ottelun ajan! Etuoikeutettua on pelata noin hienolle yleisölle. Iso kiitos koko Tekijämiesten jengiltä.

Ottelun parhaat pelaajat palkitsi tänään Peikko ja ne menivät ansaitusti vierailta Aapeli Koukille ja kotijoukkueelta Pyry Rantalaiselle.

Pelit siis jatkuu tulevana viikonloppuna. Vastustajasta ja päivämäärästä tiedotetaan myöhemmin.