Valmennuspäällikön terveiset

2.6.2022

Lämmin tervehdys kaikille!


Salpiksen sisäkausi on saatu päätökseen ja juhlistimme sitä päättäjäisissä 24.5.2022. Osallistujia päätösjuhlaa oli viettämässä noin 140 henkilöä ja tunnelma juhlissa oli lämmin. Kiitos tästä kuuluu Teille! 

Täältä pääset katsomaan illan tunnelmia ja kuvia https://www.salpis.fi/uutiset/kauden-paattajaiset/

COVID-19 oli edelleen läsnä koko kauden, mutta onneksemme juniorit saivat siitä huolimatta pelata ilman keskeytyksiä. Aikuisissa sen sijaan naiset ja miehet joutuivat valitettavasti keskeyttämään alkuvuodesta pelit hetkellisesti, mikä sitten näkyi pelien venymisenä pidemmälle kevääseen.

Salpiksen Tekijämiehet loivat uskomattoman kevään meille ja voittivat 2-sarjan mestaruuden! Onnittelut!

Jokainen joukkue sai kokea joukkueurheilun riemuja ja haasteita. Tämä kaikki kuuluu joukkueurheiluun ja tärkeintä on aina muistaa, että sitä lentopalloa pelataan yhdessä. Otetaan oppi menneestä kaudesta ja alamme valmistautumaan tulevaan.

Power Cup pelataan nyt 9.-12.6 Kauhavalla. Salpiksesta lähtijöitä sinne on noin 60. Toivotaan, että sää suosii osallistujia!


Valmentajat kouluttautuvat

Tulevaa kautta ajatellen, seuran valmentajat ovat aktiivisesti kehittäneet ja kehittävät osaamistaan ohjaajina ja valmentajina.

Salpiksessa pidettiin Lentopalloliiton Tekniikkakoulu 20.-22.5 ja meiltä osallistui kuusi valmentajaa ja neljä nuorta.  

Tämän vuoden I-tason ohjaajakoulutus on myös startannut Lentopalloliiton toimesta ja uusina Salpiksesta osallistuu Beea, Elle ja Erika. 

Tiina on aloittanut I-tason aiemmin ja on viemässä opintojaan päätökseen ja  II-tason valmentajakoulutukseen osallistuu Salpiksesta Suvi. 

Tämä kertoo mielestäni siitä, että meidän valmentajat haluavat kehittää osaamistaan lasten-ja nuorten ohjaamiseen. Osaamista Salpiksessa on jo ennestään, sillä moni valmentaja on jo käynyt ohjaaja-ja valmentajakoulutukset läpi. 

Kouluttautuminen on mielestäni tärkeää ja tätä kautta pystymme luomaan innostavia ja kehittäviä lajiharjoituksia.

Syksyllä tulemme jatkamaan osaamisen ja päivitettyjen lajitekniikoiden kehittämistä teema-koulutuksilla. Nämä tulevat olemaan avoinna niin pelaajille kuin valmentajille.


Kesätreenit

Kesällä järjetämme ohjattua kesätreeniä kerran viikossa F-D -ikäisille ja C-A -ikäisille. 

F-D -ikäisten ryhmä keskittyy monipuoliseen liikkumiseen ja ensimmäinen kerta on jo takana. 10 lasta oli paikalla. Hiki tuli ja nauru kuului. 

C-A -ikäisille kesätreenit pyritään pitämään monipuolisesti, mutta myös tulevaan kauteen valmistautuen. Ensimmäinen kerta jouduttiin perumaan vesisateen vuoksi. Toivotaan, että Suomen kesä olisi jatkossa vähäsateinen.

Osana kesätreeniä järjestämmä C-A -ikäisille punttikoulun 6. ja 15.6. Ohjaajana toimii painonnoston SM-mitalisti ja lentopallotaustan omaava Veera Hartikainen. Suosittelen lämpimästi.

Punttikoulu ja kaikki kesätreenit ovat Suomiportissa ja kaikille kohderyhmään kuuluville on laitettu kutsu näihin ryhmiin. SuomiSport-sovelluksen  kautta pääset ilmoittautumaan treeneihin.


munLentis- applikaatio

Lentopalloliitto on lanseerannut munLentis- applikaation, onko tämä jo ladattu omaan puhelimeen? Täältä löytyy lentikseen liittyviä aiheita ja oma Temppunurkka lentistempuille. Kun on tempun suorittanut, niin sen voi merkata tehdyksi ja siirtyä seuraavaan. Mikäli pallo löytyy kotoa, niin näitä temppuja voi harjoitella myös siellä. Suosittelen!


Kiitos KAIKILLE menneestä talvesta. Ilman jokaista Teitä, lasten- ja nuorten harrastaminen ei olisi mahdollista. Nautitaan kesästä ja syksyllä starttaamme jälleen!


Aurinkoa ja iloa

Anna Vahe

Valmennuspäällikkö, Salpis Ry