2022-23

20230312

Salpis kaatoi Nurmon Jymyn

Lentopallon naisten kakkosarjan puolivälierissä Salpis kaatoi Nurmon Jymyn lukemin 3-2 (25-15,9-25,25-21,23-25,15-12). Näin ratkaisu välieräpaikasta siirtyi kolmanteen otteluun Nurmoon. Salpis aloitti peli hyvin ja hallitsi ensimmäistä erää koko ajan muutamalla pisteellä. Loppuerässä muutama terävä torjunta ja ässäsyöttö ratkaisivat erän Salpikselle. Toisen erään Jymy kovensi otettaan ja torjui Salpiksen hyökkäysyritykset kotijoukkueen lattiaan. Erä vakuuttavasti ja tylysti Jymylle. Pitkän erätauaon aikana kotijoukkue löysi taas pelihuumorin ja taisteli kolmannen erän pisteet itselleen. Neljäs erä oli henkien taistelua ja johtoasema vaihteli. Loppuratkaisu kääntyi kuitenkin vierailijoiden eduksi. Viidenteen erään Salpis sai hyvän 9-5 johdon, mutta niin vain Jymy tuli tasoihin tilanteessa 10-10. Kotisalin hurjassa kannustuksessa Salpis vei lopulta voiton haettuaan viimeisen pallon lähes katsomosta vielä peliin ja torjuttua sen lopulta vastustajan kenttään.

Pelin kätyriksi valittiin Ellu.

20230305

Salpikselle tappio Nurmossa.

Lentopallon naisten kakkossarjan pudotuspeleissä Nurmon Jymyn ja Salpiksen välinen ensimmäinen osaottelu päättyi kotijoukkueen voittoon 3-2 (23-25, 25-17, 25-15, 20-25, 15-12). Salpis aloitti terävästi ja vei ensimmäisen erän. Toiseen ja kolmanteen erään kotijoukkue lisäsi tempoa ja hyökkäsi kovaa halliten eriä koko ajan. Salpis hermoili syötöissä, jotka leijuivat pitkälle takarajan yli. Neljänteen lähti taas sisuuntunut Salpis ja sai peliotteesta kiinni. Erä hienon taistelun päätteeksi Salpikselle. Viides erä mentiin tasaisissa pisteissä kymmeneen asti, mutta siinä vaiheessa kotijoukkue oli vahvempi ja otti voiton.

Pelin kätyriksi valittiin Karo.

20230226

Salpis väänsi voiton kultaisessa erässä.

Lentopallon naisten kakkossarjan pudotuspeleissä Salpis ja Supi-Volley taistelivat paikasta kahdeksan joukkoon. Salpis oli voittanut ensimmäisen osaottelun Tampereella. Sunnuntaina Salpista vastaan tuli sisuuntunut Supi-Volley, joka vei pelin puhtaasti lukemin 0-3 (18-25, 18-25, 23-25). Ensimmäinen erä ratkesi jo alkupalloilla vieraiden viedessä peliä lukemin 3-10 ja 9-17. Toinen erä jatkui samalla tahdilla 3-10 ja 7-16 vieraiden painaessa päälle. Pahasti alakynnessä ollut Salpis ei saanut puolustusta kuntoon ja vastustaja poimi Salpiksen hyökkäysyritykset kerta toisensa jälkeen peliin. Kolmanteen erää Salpis jo heräsi ja se olikin tasainen vääntö päättyen kuitenkin Supi-Volleyn hyväksi. Tästä seurasi sitten kultainen erä. Salpis jatkoi hyvällä sykkeellä ja joukkue sai taisteluilmeen päälle. Erää mentiin kymmeneen pisteeseen asti tasaisesti. Siinä vaiheessa kotijoukkue napsi muutaman hienon torjunnan ja sai muutaman pisteen kaulan vierailijoihin. Lopussa Supi-Volley vielä tavoitti hieman, mutta jatkopaikka sinetöityi hienosti Salpikselle. Salpis matkaa ensi sunnuntaina Nurmoon aloittamaan taistelun paikasta neljän joukkoon.

Pelin kätyriksi valittiin Hanna.

20230219

Salpis taisteli voiton Tampereella

Lentopallon naisten kakkosarjan pudotuspeleissä Salpis nappasi arvokkaan voiton Tampereella Supi-Volleysta lukemin 2-3 (12-25, 25-20, 25-12, 18-25, 8-15). Salpis otti ohjat käsiinsä ensimmäisessä erässä ja vei voiton väkevillä syötöillä ja vähillä virheillä. Toiseen erään Supi-Volley paransi peliään ja peli alkoi kääntyä kotijoukkueelle. Kolmas erä meni helposti kotijoukkueelle Salpiksen hieman hermoillessa ja yrittäessä väkisin saada palloa vastustajan lattiaan. Neljänteen erään Salpis rauhoitti tilanteen ja pelaajat päättivät näyttää parasta osaamistaan itseään säästelemättä. Passari Vilma Juurinen pyöritti peliä monipuolisesti ja Salpiksen hyökkääjät alkoivat taas löytää tilaa kotijoukkueen kentästä ja pelin suunta muuttui. Viidennessä erässä kotijoukkue sekoili itselleen punaisen kortin ja tämä loi lisää uskoa Salpikselle. Salpiksen voiton takeena oli koko joukkueen hyvä onnistuminen ja keskitorjuja Saara Rantasen maaginen torjuntapeli. Kaksiosaisen pudotuspelin ratkaiseva ottelu pelataan ensi sunnuntaina Salpahallissa. Otteluparin voittaja jatkaa kahdeksan joukkoon.

Pelin kätyriksi valittiin Saara.

20230212

Salpis nappasi täydet pisteet

Lentopallon naisten kakkossarjan ylemmän jatkosarjan viimeinen lohkovaiheen kamppailu päättyi Salpiksen selvään 3-0 (25-10,25-14,25-18) voittoon Nalesta. Kotihallissa pelattuun otteluun Salpis lähti ainoastaan puhdas voitto mielessä, sillä se takasi kotiedun neljännesvälieriin. Kotijoukkue vei kaksi erää helposti varman pelin ansiosta. Pitkän erätauon jälkeen vieraat saivat juonesta kiinni ja pitivät kotijoukkuetta ahtaalla. Viime pisteillä Salpis kuitenkin terävöityi ja otti pelin haltuunsa.

Pelin kätyriksi valittiin Mira.

20230205

Salpikselle tappio lohkon kärkikamppailussa

Naisten kakkosarjassa Salpiksen voittoputki katkesi sunnuntaina, kun KoLe-57 haki pisteet lukemin 1-3 (25-17, 22-25, 22-25, 20-25) lohkon kärkikamppailussa. Ensimmäinen erä mentiin Salpiksen komennossa hyökkäjien onnistuttua työssään. Toinenkin erä alkoi Salpiksen tahtiin, mutta sitten vieraat tiivistivät puolustustaan ja kotijoukkueen hyökkäyksistä katosivat tehot. Liekö kotisalin hurja kannustus jännittänyt kotijoukkuetta, sillä epäonnistumisia ja pelaajien törmäilyä nähtiin enemmänkin. Yleispelaaja Satu Seppälä piti taisteluhenkeä yllä ja ahersi esimerkkiä näyttäen. Kotijoukkue oli koko loppupelin hieman jäljessä ja näin pisteet Kouvolaan

Pelin kätyriksi valittiin Satu.

20230125

Lehto Areenalla pistevarkaissa

Keskiviikkona Salpis ajeli PuMaN2:n vieraaksi viemään pisteet lukemin 0-3 (17-25,10-25,16-25). Nuori kotijoukkue pisti tiukasti kampoihin aina erien puolen väliin asti. Toinen erä ratkesi tehopakkauksena häärineen kapteeni Veera Salomäen viiden ässäsyötön putkeen. Tasaisen vahva hyökkäys- ja puolustuspeli takasi pisteet Salpikselle.

Pelin kätyriksi valittiin Veera.

20230121

Vierailu Töölön tuotti kolme pistettä

Lentopallon naisten kakkossarjan ylemmässä jatkosarjassa oli menestyksekäs viikko Salpikselle. Lauantaina Salpis pelasi Töölön Kisahallissa Nale4:n vieraana. Pelin lukemat olivat selvät Salpikselle 0-3 (13-25, 9-25,16-25). Pienehköllä kokoonpanolla matkassa ollut Salpis pelasi varmaa peliä eikä kotijoukkue keksinyt kikkoja pelin horjuttamiseen.

Pelin kätyriksi valittiin Anni.

20230115

Salpis haki pisteet Kouvolasta

Lentopallon naisten kakkossarjan ottelussa Salpis otti sunnuntaina revanssin KoLe-57:stä. Kauden parasta peliä esittänyt Salpis haki pisteet Hollolaan lukemin 1-3 (21-25, 11-25, 25-20, 18-25). Ensimmäinen erä oli tasainen, mutta Salpiksen hallinnassa koko ajan. Toinen erä olikin sitten Salpiksen näytöstä. Kova ja tiivis kenttäpuolustus poimi KoLen hyökkäykset peliin ja hyökkääjät takoivat laajalla rintamalla palloa kotijoukkueen lattiaan. Pitkän erätauon aikana KoLe sai juonesta kiinni ja vei kolmannen erän Salpiksen sorruttua helppoihin virheisiin. Neljäs erä oli tasaista menoa puoleen väliin asti, mutta lopulta Salpis vei sen selvästi. Erän viimeiset pisteet Salpikselle niittasi yleispelaaja Satu Seppälä. Hurjassa vireessä ollut Salpiksen hakkuri Mira Järveläinen pommitti palloa lattiaan keräten ottelussa 18 tehopistettä.

20230108

Salpis avasi jatkosarjan voitolla.

Lentopallon naisten kakkossarjan ylempi jatkosarja käynnistyi Salpiksen osalta hyvin. Salpiksen vieraana ollut PuMa N2 taipui kotijoukkueen käsittelyssä lukemin 3-0 (25-10, 25-19, 25-18). Ensimmäiseen erään kapteeni Veera Salomäki taikoi kuuden ässäsyötön putken ja nuoren vastustajajoukkueen kantti petti. Erä kovalla syöttöpelillä Salpikselle. Toinen erä pysyi myöskin kotijoukkueen hallinnassa keskipelaaja Petra Simmalan ja libero Hanna Salomäen näyttäessä osaamistaan. Pitkän erätauon aikana kotijoukkueen pelihuumori katosi hetkeksi ja PuMa vei kolmannen erän jo 5-12 lukemiin. Aikalisän ja kovan rutiinin ansiosta kotijoukkue hilasi itsensä tasoihin lukemissa 14-14. Sen jälkeen erä kääntyi Salpikselle ja kolme pistettä jäi Salpahalliin.

Pelin kätyriksi valittiin Petra.

20221211

Erä vie pisteet Hollolassa

Lohkon kakkospaikan kamppailu päättyi Tapanilan Erän voittoon lukemin 1-3 (24-26, 19-25, 25-19, 25-13). Salpikselle tuli liikaa virheitä ja peli oli hieman nihkeää. Erä sen sijaan pelasi vahvasti ja virheettömästi, joten pisteet ansaitusti heille.

Pelin kätyriksi valittiin nopealla komennuksella mukaan tullut Inna.

20221201

Arki-ilta vierailu Töölöön

Torstaina Salpis vieraili Töölössä NaLen vieraana. Iltaotteluun lähdettiin hieman pienellä kokoonpanolla ja eri pelipaikoilla kuin yleensä, mutta se ei menoa haitannut. Reilun tunnin jälkeen tulostaululla komeili lukemat 0-3 (14-25, 19-25, 23-25). Passari Vilma Juurinen otti kahdeksalla ässäsyötöllä erät haltuun ja kapteeni Veera Salomäki näytti esimerkkiä nuoremmille ja uurasti tehokkaana laidassa napsien 23 pistettä.

Pelin kätyriksi valittiin Vilma.

20221127

Kotivoitto Blue Volleystä

Lentopallon naisten kakkossarjassa sunnuntaina Salpis vei BluesVolleyltä pisteet reilussa tunnissa lukemin 3-0 (25-10, 25-16, 25-7). Peli oli Salpiksen hallintaa ensimmäisestä pallosta alkaen eikä voittajasta ollut epäselvyyttä missään vaiheessa. Toisessa erässä Salpis hieman takelteli virheiden kanssa, mutta ote pysyi kuitenkin kotijoukkueella. Hakkuri Mira Järveläinen päätti hyökkäyksiä onnistuneesti ja keskitorjuja Saara Rantanen napsi torjuntoja ja hyökkäsi terävästi keskeltä.

Pelin käytriksi valittiin Anni.

20221116

Tuskainen voitto Helsingissä

Salpis lähti toisen vieraspeliin jo keskiviikkona Helsinkiin. Salpis vei pari erää helposti. Mutta sitten vastassa ollut lohkon viimeisellä sijalla oleva Puma meinasi yllättää Salpiksen saamalla pelin juonesta kiinni kolmannessa erässä. Puma vei erän ja seuraavassa erässä mentiin jatkopalloille asti ennenkuin Salpis sai käännettyä pelin itselleen. Lukemat Helsingissä 1-3 (11-25, 15-25, 25-22, 24-26).

20221113

Tiukkaakin tiukempaa taistelua Kouvolassa

Salpis vieraili sunnuntaina Kouvolassa KoLen vieraana lohkon kärkiottelussa. Pelistä tuli tiukka niinkuin ennalta oli odotettavissa. Lopulta kotijoukkue vei pelin lukemin 3-2 (21-25,25-23,25-20,18-25,15-10). Pelissä nähtiin pitkiä palloralleja ja upeaa taistelua puolin ja toisin. Salpiksen parhaan palkittiin hyvin peliä pyörittänyt passari Vilma Juurinen.

20221030

Salpis vei tiukan väännön

Sunnuntaina pelattiin Tapanilan Erää vastaan niin sanotusti koko rahan edestä. Kahden ja puolen tunnin väännön jälkeen voittajaksi taisteli Salpis. Lukemat Suutarilassa 2-3 (25-22, 21-25, 25-21, 22-25, 8-15). Pelissä nähtiin huimia pelastuksia, onnistuneita torjuntoja ja kovaa hyökkäyspeliä. Ja tarpeen mukaan käytettiin ratkaisuun myös päätä. Koko joukkue onnistui hienosti eikä periksi annettu missään vaiheessa. Salpis napsi pelissä toistakymmentä makeaa torjuntaa ja neljännen erän nousu tappiotilanteesta 21-17 erävoittoon kantoi vielä viidenteen erään.

20221023

Salpis otti puhtaan voiton NaLesta

Lentopallon naisten kakkossarjan pelissä Salpis otti selvän 3-0 (25-17, 25-10, 25-17) voiton Naarasleijonista (Nalesta). Ensimmäisessä erässä Salpiksella oli hieman käynnistysvaikeuksia ja vastustaja pidettiin pelissä mukana omien virheiden takia. Salpiksen rutiini tuli kuitenkin lopulta esiin ja erä kääntyi kotijoukkueelle. Toinen erä olikin jo helpompaa ja Salpis pääsi käyttämään myös joukkueeseen tälle kaudelle tulleita junioreita kentällä. Ja peli pysyi hyvin kasassa. Kolmas erä mentiin samaan tahtiin Salpiksen hallinnassa. Joukkueen parhaana palkittin yleispelaaja Veera Salomäki ja pelissä onnistui myös pirteästi esiintynyt keskitorjuja Saara Rantanen.

20221016

Salpis haki täydet pisteet Järvenpäästä

Lentopallon naisten kakkosarjassa Salpiksen vieraspeli Blues Volleyta vastaan sujui vaikeuksitta ja pisteet matkasivat Hollolaan lukemin 0-3 (14-25, 11-25, 13-25). Kotijoukkue ei saanut Salpiksen tiukkoja syöttöjä nousemaan hyvin ja lisäksi suoraan kentään upposi toistakymmentä ässäsyöttöä. Keskitorjujat Petra Simmala ja Eveliina Rehula onnistuivat tontillaan mainiosti. Vähillä virheillä pelannut Salpis otti voiton reilussa tunnissa.

20221009

Salpiksen naisille selvä voitto.

Salpiksen naiset ottivat selkeän 3-0 (25-12, 25-12, 25-9) voiton lentopallon kakkossarjassa sunnuntaina. Vastassa ollut PuMa N3 ei pysynyt kotijoukkueen tahdissa kahden ensimmäisen erän alkua lukuunottamatta. Salpis oli tehokas syöttöruudussa 11:llä ässäsyötöllä ja hyökkäykset päätettiin painavalla lyönnillä tai jujuttamalla vastustajan lattiaan. Pisterohmuina esiintyivät Veera Salomäki ja Mira Järveläinen.

20221002

Salpiksen sarja-avaus tappiollinen

Salpiksen naisten lentopallokausi kakkossarjassa alkoi tappiolla KoLe-57:a vastaan. Sairastelujen takia pienellä kokoonpanolla otteluun lähtenyt Salpis vei ensimmäisen erän niukasti 28-26. Erässä tapahtunut Karoliina Hassisen loukkaantuminen sekoitti pelin vähäksi aikaa, mutta erä tuli silti Salpikselle. Toisessa erässä hakkurin puuttuminen näkyi kentällä ja Kole-57 vei sen selvästi. Kolmas ja neljäs erä oli tiukkaa taistelua, mutta vaihtopelaajien puuttuessa Salpiksen peliin ei saatu rytminmuutosta. Joukkue uurasti kiitettävästi ja yleispelaajat Veera Salomäki ja Satu Seppälä tehtailivat mukavasti pisteitä Vilma Juurisen passeista. Hieman sekavan avauspelin vei kuitenkin kouvolalaiset lukemin 1-3 (28-26, 12-25, 19-25, 22-25).